Roadshow #zOčídoOčí se zastaví v Praze, zapojte se do diskuse o smíření

„Nemohu odpustit, ale nemusím ani nenávidět!“ je motto kampaně Institutu pro restorativní justici s názvem #zOčídoOčí, která během letošního roku v několika městech po celé ČR upozorňuje na to, že dialog z očí do očí pomáhá napravovat mezilidské vztahy a vytváří prostor pro sdílení vlastních pocitů, zkušeností nebo emocí. Předposlední zastávka roadshow kampaně je již 19. října 2022 na pražské Právnické fakultě UK.

 

Součástí roadshow kampaně #zOčídoOčí bude

 

* projekce jedinečného snímku Z očí do očí, v němž režisér John Webster sleduje rodiny obětí hledající smíření tváří v tvář vrahovi

* debata s odborníky na téma dialogu

* vzkazy obětí, které mají zkušenost s restorativním dialogem

 

Hosté debaty

  • Kateřina Šlesingerová, náměstkyně ředitele pro probaci a mediaci z Probační a mediační služby
  • Jan Tomášek, Ph.D., výzkumný pracovník z Institutu pro kriminologii a sociální prevenci
  • Petra Sokolová, účastnice programu Building Bridges Mezinárodního vězeňského společenství
  • předsedkyně Institutu pro restorativní justici JUDr. Petra Masopust Šachová, Ph.D.

 

Je možné se s takovou bolestí vůbec vyrovnat? Může mít takový dialog smysl? Můžeme vůbec uvažovat o smíření či odpuštění? Připojte se a hledejte odpovědi v diskusi o dialogu #zOčídoOčí, která následuje po promítání dokumentu.

 

Přijďte už 19. října od 19 hod. do prostor Právnické fakulty Univerzity Karlovy na projekci #zOčídoOčí a zeptejte se na to, co vás zajímá!

 

Připojte se k události na FB

 

Roadshow kampaň #zOčídoOčí pořádá Institut pro restorativní justici, který vznikl v roce 2019 a usiluje o zapojení restorativních principů, přístupů a programů do oblasti trestní justice.

 

Redakce AD, IRJ
Foto: archiv IRJ

 

Go to TOP