ČAK hostí Česko-slovensko-německé advokátní fórum, které právě začalo

Dnes, 2. září, byla oficiálně zahájena dvoudenní tradiční konference „Česko-slovensko-německé advokátní fórum“. Jde o oblíbenou akci, která se koná jednou ročně, má své čtyři stálé partnery a spoluorganizátory – advokátní komory. Jsou jimi ČAK, SAK a německé advokátní komory Sachsen a Bamberg.

 


Každý rok se organizace ujímá jedna z komor, letos přišla řada opět na ČAK, takže více než 60 účastníků z ČR, Slovenska a Německa se sešlo na Strahově v Praze. Vedení České advokátní komory reprezentuje její místopředsedkyně JUDr. Monika Novotná.

U příležitosti zahajovacího večera se uskutečnila prohlídka Strahovského kláštera a v sobotu 3. září už čeká účastníky celodenní konference, která bude věnována problematice „well-being advokátů“.

Účastníci budou diskutovat s kouči například o mentální odolnosti jako prevenci vyhoření, vyzkouší si mindfulness – metodu, která učí, jak lépe zvládat stres a negativní emoce, od německých kolegů vyslechnou, jak ovlivňují výkonnost advokáta pracovní podmínky a další technické vymoženosti nebo jaké jsou příležitosti svobodných povolání ve světě digitalizace.

Advokátní deník je na místě konání konference a k tomuto aktuálnímu tématu, které zajímá nejen advokáty, se v příštím týdnu ještě vrátí.


Redakce AD
Foto: ČAK

Go to TOP