Vedení AK endors posiluje nový partner, zaměří se hlavně na trestní právo

Novým partnerem advokátní kanceláře endors se stal Mgr. Petr Motyčka. Odborník na trestní právo zastřeší kompletní řízení a rozvoj služeb v tomto právním odvětví, které pro kancelář představuje další rozšíření specializace. Příchod Petra Motyčky tak přímo souvisí s dlouhodobým cílem endors poskytovat klientům komplexní právní servis.

 

Se začátkem dubna získává renomovaná advokátní kancelář endors posilu v podobě nového partnera Petra Motyčky. Zkušený advokát s bohatou praxí se specializuje primárně na trestní právo, problematiku trestní odpovědnosti právnických osob, soudní spory a také na obchodní právo. Dosud působil v kanceláři Toman & Partneři.

„Přestup k endors vnímám jako velký kariérní milník. Pozice partnera s sebou nese velkou zodpovědnost, která je navíc umocněna tím, že budu odpovídat za vznik a fungování zcela nové sekce advokátní kanceláře, včetně sestavení celého týmu,” uvádí Petr Motyčka, který se v rámci poskytování služeb korporátním klientům chce zaměřovat také na problematiku programů trestně-právní compliance. „Mým úkolem je vybudovat tým špičkových odborníků s hmatatelnými výsledky. Naším společným cílem pro následující roky pak bude dosáhnout toho, že jméno endors bude figurovat na seznamu kanceláří, které trestní právo umí na špičkové úrovni,” doplňuje Motyčka. Klíčem k úspěchu je podle něj mimo jiné velmi úzká spolupráce s klientem. Ta umožňuje pružně a efektivně reagovat na vývoj situace a dává advokátům možnost využít v každé fázi případu vše, co může pomoci k jeho úspěšnému zakončení.

Rozšíření nabídky služeb advokátní kanceláře vyplynulo mimo jiné z poptávky klientů, jejichž zpětná vazba je pro endors klíčová. „Nadále budeme pokračovat v nastaveném trendu poskytování erudovaného víceúrovňového právního poradenství českým i zahraničním klientům. Díky rozšíření týmu nově nabídneme i sporovou agendu, regulatoriku a trestní právo. Petr Motyčka vyznává hodnoty a uplatňuje postupy, které souzní s tím, jak dlouhodobě pracujeme my v endors, takže jsem přesvědčen, že máme nakročeno ke společnému úspěchu,” dodává zakladatel kanceláře Vít Kučera.


Mgr. Petr Motyčka je zkušený advokát se specializací primárně na trestní právo, problematiku trestní odpovědnosti právnických osob a soudní spory. Bohaté zkušenosti má především s případy v oblasti majetkové trestné činnosti. Mezi jeho další specializace patří obchodní, správní a insolvenční právo a aktivně se věnuje také publikační činnosti.

Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. První zkušenosti z praxe získal během studií jako právní asistent v advokátní kanceláři bpv Braun Partners. Následně několik let působil jako advokátní koncipient v kanceláři TOMAN, DEVÁTÝ & PARTNEŘI, kde se zaměřoval především na oblast trestního práva a soudních sporů. Necelé dva roky se pak věnoval převážně obchodním sporům v advokátní kanceláři BBH, kde se advokátního koncipienta stal advokátem.

Později znovu nastoupil do kanceláře TOMAN & PARTNEŘI, kde se již jako advokát specializoval na soudní spory, trestní právo a trestní odpovědnost právnických osob. Bohaté zkušenosti má například s případy trestního stíhání spojeného se solárními elektrárnami.


Zdroj: PR Partners

Go to TOP