Na transparentní účet ČAK přišlo za 24 hodin už 800 tisíc Kč od AK i advokátů  

Česká advokátní komora otevřela u Komerční banky Transparentní účet ADVOKÁTI UKRAJINĚ na pomoc válkou zasaženým občanům na Ukrajině

Česká advokátní komora otevřela u Komerční banky Transparentní účet ADVOKÁTI UKRAJINĚ na pomoc válkou zasaženým občanům na Ukrajině teprve včera, 28. února a za necelých 24 hodin se na něm k desáté hodině dopolední nashromáždilo více než 800 tisíc korun. Mezi přispěvateli jsou jak jednotliví advokáti, tak advokátní kanceláře, ostatně jména dárců, stejně jako pohyb peněz na účtu, je možné sledovat online.

 

 

„Děkuji všem, kteří na transparentní účet ADVOKÁTI UKRAJINĚ přispěli a přispějí. ČAK je v kontaktu s vedením Ukrajinské národní advokátní komory (NAAU) a o konkrétním využití finančních prostředků bude rozhodováno společně,“ řekl předseda Komory JUDr. Robert Němec, LL.M..

Advokáti nepomáhají pouze finančně, ale od 25. února se hlásí také do seznamu dobrovolníků, kteří chtějí a umějí pomoci občanům Ukrajiny právními službami pro bono. Aktivně se jich zapojilo již více než 200 a každou hodinou se tento seznam rozrůstá o další a další jména. A advokáti budou rozhodně potřeba, protože stránky seznamu otevřelo za poslední tři dny více než 10 500 návštěvníků. Díky za jakoukoliv advokátní pomoc!

Redakce AD

Go to TOP