Muž na Tchaj-wanu se čtyřikrát oženil a třikrát rozvedl kvůli volnu

Jak daleko jsou někteří lidé ochotní zajít kvůli několika týdnům volna, dokázal nejmenovaný muž na Tchaj-wanu, který se během 37 dní čtyřikrát oženil a třikrát rozvedl se stejnou ženou, aby dostal od zaměstnavatele placené volno, na které má ze zákona nárok.

 

Muž, který pracuje jako pokladní v bance v Tchaj-peji, se poprvé oženil šestého dubna loňského roku a banka mu poskytla osm dní placeného volna. Když osmidenní líbánky skončily, muž se s manželkou rozvedl a následující den si ji znovu vzal – a požádal o další placené volno. Stejný postup zopakoval ještě dvakrát, a nakonec se ženil čtyřikrát a rozváděl třikrát.

Věci ale nešly, jak plánoval. Bance došlo, oč mu kráčí, a místo 32 dní placeného volna mu proplatila jen prvních osm. Muž následně podal stížnost na svého zaměstnavatele u městského pracovního úřadu v Tchaj-peji a obvinil banku, že nedodržela paragraf dvě Zákoníku práce o právu na placené volno.

Pracovní úřad záležitost prověřil, v říjnu loňského roku rozhodl, že zaměstnavatel skutečně porušil Zákoník práce, a banka dostala pokutu. Proti rozhodnutí se odvolala, ale pracovní úřad před několika dny potvrdil své předchozí rozhodnutí, napsal v dubnu list New Talk Taiwan.

Ve zdůvodnění úřad uvedl, že jakkoli bylo mužovo počínání neetické, zákon neporušil – a naopak banka se nedržela paragrafu dvě Zákoníku práce. Tento bizarní případ mezitím začal kolovat po tchajwanských sociálních sítích, kde lidé povětšinou vyjadřují nevíru, že v tchajwanském právu může existovat taková mezera; a někteří možná v tichosti uvažují o rozvodu.


Zdroj: ČTK
Foto: canva.com

Go to TOP