Do začátku konání 8. sněmu České advokátní komory zbývá už jen pár hodin

Již za pár hodin, v pátek 22. října v 9:00 hodin, odstartuje v pražském hotelu Clarion Congress Hotel zasedání nejvyššího orgánu české advokacie – 8. sněmu České advokátní komory. Zájem o účast na akci je – navzdory pandemické situaci – velký, podle předběžných informací z organizačního štábu se na sněm předregistrovalo 1342 advokátů a advokátek. Přijít a zúčastnit se rokování a voleb do vrcholných orgánů ČAK ale můžete i v případě, že dosud zaregistrováni nejste, příp. máte-li pozastavený výkon činnosti.

 

Pro ty, kteří se rozhodnou přijít na sněm až na poslední chvíli, budou v Clarion Congress Hotelu v pražských Vysočanech připravena celkem tři pracoviště pro dosud nezaregistrované advokáty. Registrovat se k volbám bude možné po celou dobu, na kterou budou volby do orgánů ČAK předsednictvem sněmu vyhlášeny. Na předchozích sněmech to bylo obvykle v době od 9:30 do 12:30 hodin.

Pokud patříte mezi ty, kteří se o dění v advokacii aktivně zajímají, ale právě v pátek 22. října se – z nejrůznějších důvodů – nemůžete uvolnit a na sněm přijet, sledujte online zpravodajství, které pro vás Advokátní deník připravuje. „Vysílání“ z místa konání zasedání začne po 8. hodině a bude probíhat v průběhu celé pracovní části sněmu. Advokátní deník vás bude jeho prostřednictvím informovat o všem, co se bude v hlavním jednacím sále dít.

O sněmu vás redakce AD informuje již od 1. července, kdy byla spuštěna zvláštní rubrika 8. sněm ČAK s podrubrikami Oficiální a organizační informace, Kandidátní listiny a prezentace kandidátů, Sněmovní legislativa a Sněmovní fórum. Posledně jmenovaná rubrika byla vyhrazena pro diskusní příspěvky s advokátní sněmovní tematikou. Příspěvky do ní mohli zasílat jak společně kandidující uskupení, tak jednotliví kandidáti do všech orgánů ČAK, ale také další autoři, kteří chtěli prezentovat své názory ke sněmovní advokátní problematice. Celkem bylo v této rubrice do 20. října 2021 do 12:00 hodin publikováno 68 příspěvků.

 

Advokátní deník pro vás neustále sleduje situaci kolem sněmu.
Sledujte vy Advokátní deník!

 

Redakce AD
Foto: archiv ČAK

Go to TOP