Ještě se můžete přihlásit na některé z únorových a březnových seminářů ČAK

Navzdory komplikované situaci související s pandemií onemocnění covid-19 pokračují vzdělávací akce České advokátní komory. Na první čtvrtletí tohoto roku připravil Odbor výchovy a vzdělávání pro advokát(k)y a koncipient(k)y hned několik zajímavých akcí. Na tři z nich je ještě možné se přihlásit.

 

První ze zmíněných akcí, online seminář na téma Pracovněprávní spory v judikatuře Ústavního soudu ČR, se uskuteční už příští týden, ve čtvrtek 18. února 2021 od 9 do 16 hodin. Jeho lektorem je JUDr. Jaromír JIRSA, soudce Ústavního soudu ČR.

Na programu semináře je vznik, změna a zánik pracovního poměru, kvalifikace zaměstnance, smluvní volnost, konkurenční doložka, souběh funkcí předsedy představenstva a generálního ředitele, ale i ochrana slabší strany, odčinění pracovního úrazu a také vybrané procesní aspekty práva na soudní ochranu.

Během online semináře můžete formou chatu klást přednášejícímu své dotazy.

Bližší informace a přihláška ZDE.

 

První březnový den začíná Pololetní kurz právnické angličtiny pro pokročilé/ březen–červen 2021. Lektorkou kurzu je Mgr. et Mgr. Vladimíra Kvasničková, právnička a učitelka, odborná asistentka na Katedře jazyků PF UK.

Kurz je zaměřen na akvizici základní terminologie v oblasti smluvního práva, odpovědnosti za nedbalost, procesního práva občanského a rodinného práva. Náplň kurzu může být změněna, aby reflektovala potřeby účastníků. Předpokladem účasti v kurzu je minimální jazyková úroveň B1 (intermediate/středně pokročilá), ideálně však B2 (upper-intermediate/pokročilá).

Kurz je veden převážně v angličtině a předpokládá se aktivní zapojení frekventantů.

Rozsah výuky: 13 lekcí, 1x 90 minut týdně
Termíny lekcí: vždy v pondělí (1. 3., 8. 3., 15. 3., 29. 3., 12. 4., 19. 4., 26. 4., 3. 5., 10. 5., 17. 5., 31. 5., 21. 6. a 28.6.) od 14:00 do 15:30 hodin
Místo konání: Praha 2–Nové Město, Myslíkova 258/8, zpravidla kinosál v přízemí.
V případě, že nebude možné kvůli epidemiologické situaci v ČR pořádat lekce prezenčně, bude kurz probíhat online na platformě ZOOM.

Bližší informace a přihláška ZDE.

 

Na čtvrtek 4. března 2021 je připraven seminář Praktické problémy staveb a pozemků v občanském zákoníku se zaměřením na rozhodovací praxi NS ČR. Přednášet bude Mgr. Michal Králík, Ph.D., soudce Nejvyššího soudu ČR.

Seminář bude zaměřen na praktické otázky spojené se stavbami a pozemky z pohledu aktuální judikatury Nejvyššího soudu České republiky. V rámci semináře budou probrána následující témata: pojetí stavby * přechodná ustanovení k pozemkům a stavbám * superficiální zásada a otázky s ní spojené * nesprávné katastrální zápisy * nabývání od neoprávněného a materiální publicita se zaměřením na východiska a společné jmění manželů * neoprávněné stavby a tzv. přestavky.

Během online semináře můžete formou chatu klást přednášejícímu případné dotazy.

Bližší informace a přihláška ZDE.

 

Přihlášení na online seminář: Po potvrzení přijetí přihlášky a zařazení na seminář Vám bude následně, nejpozději den před konáním online semináře, na zadanou emailovou adresu pro zaslání přístupových údajů 2 doručena zpráva se žádostí o registraci do události Webex. Návod pro registraci obdržíte společně s potvrzením přijetí přihlášky.

 

Další informace o připravovaných vzdělávacích akcích České advokátní komory najdete ZDE.

 

Redakce AD
Foto: canva.com

Go to TOP