Rozhodnutí soudů už na stránkách Zákony pro lidi nechybí 

Ještě donedávna jsme na otázku „Co vám na Zákonech pro lidi chybí?“ nejčastěji slýchali: judikatura. Vzhledem k tomu, že jsme sami museli pro dokumenty rozhodnutí soudů chodit do jiných systémů, věděli jsme přesně, jak by měla vypadat naše adekvátní reakce. Na počátku léta 2020 jsme tak už mohli všem uživatelům s potěšením oznámit, že rozhodnutí soudů jsou plnohodnotnou součástí portálu Zákony pro lidi.

 

V novém modulu Rozhodnutí soudů je aktuálně k dispozici více než 314 tisíc dokumentů rozhodnutí Ústavního soudu, Nejvyššího soudu a Nejvyššího správního soudu, které byly zveřejněny v příslušných webových rejstřících. Aktualizace probíhá v týdenních intervalech vždy o víkendu.

Klíčovou podmínkou bylo zpřístupnit uživatelům dokumenty rozhodnutí soudů co nejprecizněji a zároveň tak rychle a uživatelsky vstřícně, jak jen to lze. Centrální hledání ve všech dokumentech (viz obrázek Rozhodnutí soudů) je nutným základem, podstatně praktičtější však je dostupnost relevantních rozhodnutí přímo od ustanovení předpisů, na která dokumenty rozhodnutí soudů odkazují.

 

 

V zobrazeném předpisu stačí jedním kliknutím aktivovat vrstvu rozhodnutí soudů (tlačítko #1 na obrázku) kliknutím na nástroj s ikonou „soudcovského kladívka“ v nástrojové liště vpravo (tlačítko #1 na obrázku). Následně si pak stačí zobrazit rozhodnutí soudů navázaná na konkrétní ustanovení kliknutím na stejnou ikonu kladívka na onom ustanovení (ikona #2 na obrázku).

 

V čem dál jsou rozhodnutí soudů na ZPL jiná? 

Pokud vás zobrazené rozhodnutí zaujalo a potřebujete si jej odložit na „později“, můžete si ho přidat do seznamu oblíbených, a máte jej pak rychle a kdykoli dostupné.

K dokumentu rozhodnutí můžete připsat svoji vlastní soukromou poznámku, která se pak zobrazuje na všech místech, kde je odkaz na dokument, tedy ve výsledcích vyhledávání, seznamech dříve zobrazených rozhodnutí apod.

Tvůrci a editoři rozhodnutí zveřejňují nejvýznamnější rozhodnutí ve Sbírkách rozhodnutí, kde přidávají právní větu a i další zajímavá metadata. Tyto cenné informace zobrazujeme v „bublinových nápovědách“ takovým způsobem, aby přinášely maximum přidané hodnoty – viz následující obrázek.

 

 

Nový modul Rozhodnutí soudů na Zákonech pro lidi poskytuje vaší práci celou řadu výhod. Přesvědčte se o tom sami prostřednictvím krátkého videa.


Chcete modul Rozhodnutí soudů na ZPL vyzkoušet a nevidíte ho? 

Přihlaste se na Zákony pro lidi. Je to snadné, nezávazné a zdarma. Do konce září 2020 se bude nový modul dolaďovat, proto jsou https://www.zakonyprolidi.cz/judikaty dostupné jen přihlášeným uživatelům.

Pokud se nemáte jak přihlásit, vytvořte si na Zákonech pro lidi svůj osobní účet prostřednictvím odkazu https://www.zakonyprolidi.cz/uzivatel/registrace. Nezabere vám to ani minutu.

 

Máte otázku?
Napište nám na:

info@zakonyprolidi.cz nebo prostřednictvím https://www.zakonyprolidi.cz/feedback.

 

Pavel Gardavský

Go to TOP