Prosincový Bulletin advokacie – Vaše předvánoční čtení

Vážení a milí čtenáři,

do vánočních svátků již zbývá pouze týden, ale i tak doufáme, že si najdete chvíli času na prosincové číslo Bulletinu advokacie, které pro Vás připravilo štědrou nabídku zajímavých témat pro předvánoční čtení.

Nadcházející konec roku na Vás dýchne už z bilančního úvodníku člena představenstva ČAK Radima Mikety s titulkem Advokacie žije?, který se ohlíží za letošní bohatou nabídkou akcí pro advokáty a v souvislosti s tím se zamýšlí nad důležitostí vzájemného setkávání advokátního stavu při jakékoliv neformální akci.

Z odborné části upozorňujeme na článek Provozování taxislužby prostřednictvím alternativních dopravců jako nekalosoutěžních jednání? od autorů Dany Ondrejové a Tomáše Zvoníčka. Dále na článek Dominiky Novotné k aktuálnímu tématu Zdanění církevních restitucí ve světle zásady pacta sunt servanda nebo příspěvek Václava Bednáře K dědické nezpůsobilosti a jejímu posuzování.

V rubrice Z judikatury stojí rozhodně za pozornost nálezy ÚS K nakládání s listinami zajištěnými v rámci prohlídky advokátní kanceláře nebo NSS o některých právních aspektech poskytování homeopatie.

Nepřehlédněte ani rubriku aktuálních informací, která připomíná již osmý ročník konferencí Soukromé právo 2019. Letošní třetí, listopadová, konference se konala v Praze a otevřela nejen aktuální otázky civilního práva procesního i hmotného, ale zabývala se také insolvencemi po oddlužovací novele nebo moderními trendy v poskytování právní pomoci.

Ani tentokrát nechybí informace od stálého zastoupení ČAK v Bruselu, případy z kárné praxe, stejně jako tradiční pozvánky na přednášky a semináře.

Do vydání prvního dvojčísla Bulletinu advokacie s letopočtem 2020 se uskuteční také největší společenská akce každé zimy, kterou je Právník roku. Vstupenky na jeho galavečer sice byly letos poprvé symbolicky zpoplatněny, ale organizátory těší, že ani tato okolnost zájem o ně nezmenšila. Takže na shledanou 31. ledna 2020 v brněnském BOBYCENTRU.

Ještě před tím samozřejmě budou nejkrásnější svátky v roce. Tak ať jsou Vánoce u Vás plné zdraví, štěstí, radosti, porozumění a rodinné pohody!

Vaše redakce 

 

Go to TOP