Právě vychází letošní 11. číslo Bulletinu advokacie

Vážení a milí čtenáři,

listopadové vydání Bulletinu advokacie je na cestě k Vám, ale my jsme pro Vás již dnes připravili alespoň malou ochutnávku témat, která v něm najdete.

Hlavním tématem, jak už sama obálka napovídá a kterému se věnuje i úvodník JUDr. Petra Tomana, LL.M., a další strany uvnitř čísla, je multimediální projekt Advokáti proti totalitě. Odstartoval 5. listopadu 2019, v den 70. výročí popravy JUDr. Jaroslava Borkovce, který byl zatím jediným „odhaleným“ zástupcem advokátního stavu, který za svůj odpor proti totalitě zaplatil životem. A jako stálá připomínka 30. výročí listopadové sametové revoluce a boje proti totalitě, ať už byla jakákoliv, bude projekt žít dál, alespoň ve své digitální podobě www.advokatiprotitotalite.cz

Dozvíte se také veškeré informace ke Galavečeru 15. ročníku Právníka roku, který se uskuteční 31. ledna 2020 v Brně a přináší změnu v distribuci vstupenek. Stejně jako vám neuniknou důležité informace o povinných platbách a pojistném pro příští rok. 

Z aktuálních odborných článků vybíráme příspěvek Jany Tlapák Navrátilové a Ingrid Galovcové s titulkem Uchovávání dat uložených v počítačovém systému – poskytování součinnosti, nebo nahrazování činnosti orgánů činných v trestním řízení? nebo Aktuální otázky AML regulace od Pavla Martiníka, či článek Možnost obviněného vzdát se obhájce a důsledky pro obhajobu, který napsal Pavel Vantuch.

V judikatuře upozorňujeme na nález Ústavního soudu K odměně advokáta za výkon funkce opatrovníka ustanoveného osobě neznámého pobytu.  Samozřejmostí je pak tradiční výčet přednášek a seminářů pro advokáty a advokátní koncipienty ve vzdělávacích a školicích střediscích ČAK nebo pozvánka na aktuální seminář o insolvenčním právu v Praze. 

A pokud byste měli zájem se dozvědět, kdo zvítězil v jednotlivých kategoriích ankety Právnická firma roku 2019 nebo kdo obdržel Randovy medaile, můžete nahlédnout do rubriky Z právnické společnosti.

Ale je toho ještě mnohem víc, ostatně uvidíte sami. Tak si hezky počtěte a nalaďte se na poklidné adventní dny.

 

                                                                                                                Vaše redakce

 

Go to TOP