Ředitel BIS pokřtil knihu o bezpečnostních vědách

Ředitel Bezpečnostní informační služby plk. Ing. Michal Koudelka pokřtil 16. dubna 2019 v Literární kavárně na pražské právnické fakultě novou knihu nakladatelství a vydavatelství Aleš Čeněk „Bezpečnostní vědy“ od rozsáhlého autorského kolektivu vedeného profesorem JUDr. Ing. Viktorem Poradou, DrSc., d. h. c. mult.  

„Pan profesor Porada je osobnost respektovaná napříč celou bezpečnostní komunitou, jeho knihy jsou používány v různých bezpečnostních složkách a jistě to tak bude i s touto knihou,“ uvedl ve svém vystoupení ředitel BIS.

Druhým kmotrem knihy se stal ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, brigádní generál JUDr. Václav Kučera, Ph.D., MBA. Ten se podle svých slov vnímá jako reprezentant „praktiků“, ale, jak řekl, „bez vědeckých poznatků se pravdy nedobereme“.

Jak vysvětlil profesor Porada, cílem publikace je etablovat bezpečnostní vědy jako plnohodnotný nový vědecký obor. I v jednadvacátém století se ukazuje, že bezpečnost je především mužskou záležitostí, protože z celkem třiadvaceti autorů, kteří se na téměř osmisetstránkové publikaci podíleli, je jednadvacet mužů, mezi nimi i advokáti doc. JUDr. Eduard Bruna, Ph.D., a prof. Ing. Vladimír Smejkal, CSc., který je autorem kapitol o informační a kybernetické bezpečnosti.

Knihu je možné zakoupit ZDE.

ivac

Foto: Jana Lovecká

Na snímku zleva:  ředitel BIS Michal Koudelka, ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Václav Kučera, profesor Viktor Porada, docent Eduard Bruna a nakladatel Aleš Čeněk.

 

Go to TOP