Advokátní Klostermannka 2019. Na Modravě se sešly tři desítky advokátů

Ve dnech 5. až 7. dubna 2019 se na Klostermannově chatě na Modravě sešly tři desítky západočeských advokátů, aby si vyměnily zkušenosti z advokátní činnosti. 

Už dávno neplatí, že vše důležité se odehrává v Praze. I v advokátních regionech to žije, jak se ukázalo o uplynulém víkendu. Ve dnech 5. až 7. dubna se na Klostermannově chatě na Modravě sešly tři desítky západočeských advokátů. Cílem bylo se navzájem poznat, vyměnit si zkušenosti, ale i případné frustrace z advokátní činnosti. Advokáti se školili v problematice náhrady škody, zejména pokud ji způsobí sám advokát.

Diskusi v pátek večer vedli členové představenstva ČAK – JUDr. Tomáš SokolJUDr. Radim Miketa. Popsali, za jaká trestní jednání představenstvo pozastavuje výkon advokacie a k jakým prohřeškům svých kolegů se naopak staví s porozuměním. Sobotní program dále obstarali i soudci Nejvyššího soudu  JUDr. Hana TicháJUDr. Petr Vojtek.

Na programu byly rozsudky přiznávající klientům újmu i metodika pro výpočet náhrady. V sobotu dopoledne viceprezident Asociace manželských a rodinných poradců Mgr. Pavel Rataj předvedl přítomným, jak do života advokáta včlenit aktivity, které je nabíjejí a na které v pracovním zápřahu často advokáti zapomínají.

Zbyl i čas na výlet malebnou šumavskou přírodou, saunu a neformální výměnu zkušeností. Příští rok advokáti plánují akci zopakovat. Kromě nových znalostí, výměny zkušeností a nových kontaktů čas strávený školením přenesou totiž každému zúčastněnému advokátovi také kredity započitatelné v dalším vzdělávání.

Zdroj: JUDr. Daniela Kovářová

 

Go to TOP