AK FAIRSQUARE otvírá kancelář v Kyjevě a nově poskytuje své služby na Ukrajině

Advokátní kancelář FAIRSQUARE se rozšiřuje. Od srpna poskytuje své služby i na Ukrajině, včetně právního poradenství a asistence při expanzi klientů na ukrajinský trh. S důrazem na vysoce individuální přístup je cílem FAIRSQUARE odborně a efektivně pomáhat klientům při rozšiřovaní jejich podnikatelských aktivit na Ukrajině.

 

Kyjev se tak stal už pátou regionální advokátní kanceláří skupiny FAIRSQUARE. Ta je kromě Prahy přítomná i v Olomouci, Bratislavě a ve Vídni.

„Cílem nového zastoupení v Kyjevě je rozšířit poskytování našich právních služeb a podpořit očekávanou postupnou expanzi klientů na ukrajinský trh,“ říká Sebastian Mach, jeden z partnerů kanceláře. „Ukrajina bude dříve či později procházet masívní obnovou a postupným zotavováním. Tato skutečnost rozhodně podnítí zájem středoevropských firem o tento trh a účast na něm. Chceme na to být v zájmu našich klientů připraveni, přičemž už teď registrujeme množství požadavků a otázek našich klientů z Čech, Slovenska či Rakouska směrem k ukrajinskému trhu,“ dodává.

Kancelář v Kyjevě bude zastřešovat zkušený advokát Ihor Mazurenko (na hlavním snímku). Jeho expertízou je zejména sporová agenda v oblasti občanského, obchodního, jakož i trestního práva. Bohaté zkušenosti má také v kompletním zastřešení založení obchodních společností a nastavení vlastnických struktur. Ukrajinská kancelář poskytuje služby rovněž v oblasti obchodního, občanského, správního, pracovního a rodinného práva, a také v oblasti vymáhaní pohledávek či správy ochrany vlastnických práv.

„Po propuknutí invaze mnohé společnosti na Ukrajině pozastavily svoji činnost,“ přibližuje Ihor Mazurenko, a zároveň dodává: „Nyní ale vícero mezinárodních koncernů svoje aktivity obnovuje. Učinil tak již například McDonald’s, H&M, Jysk, LPP či Samsung.“ Nyní, když se Ukrajina stala kandidátem na vstup do Evropské unie, je podle něj potřebné rozvíjet vztahy nejen mezi vládami, ale i na podnikatelské úrovni. „Naše spolupráce může být pomyslným kamenem v základech budování Ukrajiny jako součásti evropské rodiny,” naznačuje advokát.

FAIRSQUARE je vyhledávanou advokátní kanceláří s mezinárodní působností, širokým portfoliem domácí, ale také zahraniční klientely a zkušeným týmem odborníků s praktickými zkušenostmi ve více než 15 oblastech práva. FAIRSQUARE je moderní advokátní kanceláří 21. století, která klade důraz na detail, efektivní řešení a individuální klientský přístup. Právě ten uplatňuje ve vztahu k jednotlivcům a menším společnostem, jakož i k významným národním a mezinárodním společnostem ve svém portfoliu, včetně světových lídrů v jejich segmentech. Je advokátní kanceláří se špičkovou orientací v zaběhnutých právních trasách a zároveň odvahou vydávat se i po těch nových, bezprecedentních.

 

Zdroj: AK FAIRSQUARE
Foto: archiv AK FAIRSQUARE

Go to TOP