Nový web ČAK slouží advokátní veřejnosti 100 dní

Vše, co jsem kdy opravdu potřeboval, jsem našel v MOJE ČAK. I tak bychom mohli parafrázovat slavné dílo Roberta Fulghuma „Všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce“. Vše, co advokát potřebuje vyřídit na Komoře nebo pro svoji advokátskou praxi, najde pod odkazem https://www.cak.cz/moje-cak.

 

Novým webovým stránkám České advokátní komory 22. srpna 2024 končí stodenní „doba hájení“.

 

„Myslím, že advokátní veřejnost, pro kterou je web určen primárně, se s novou podobou sžívá poměrně rychle. Na adrese novyweb@cak.cz jsme zaznamenali zhruba dvacítku podnětů, co vylepšit. Upozornění na chyby bylo minimálně a byly okamžitě napraveny. Z mého pohledu se jedná o v podstatě úspěšný start, který se málokdy podaří. V současné době se v IT primárně zabýváme rozšiřováním Moje ČAK o další služby a je to jedna z našich priorit,“ říká vedoucí IT ČAK Josef Fiala.

 

MOJE ČAK je hlavní vstupní brána a vlastně jediný rozcestník pro advokáty/tky a advokátní koncipienty/tky, přes který se dostanou ke všem agendám, které pro ně Komora vyřizuje nebo které potřebují pro výkon své advokátní praxe.

Zde je to místo, kde se na webu mohou podívat na veřejně přístupné dokumenty, návody, manuály, předpisy nebo pokyny, a také místo, přes které se lze dostat do tzv. neveřejné části webu.

 

V MOJE ČAK jsou agendy, chcete-li odkazy, kvůli lepší přehlednosti seřazeny abecedně:

 

Stačí kliknout na místo, které potřebujete „řešit“, a odkryje se vám stránka, na které najdete vše, co potřebujete, včetně formulářů nebo jiných příloh ke stažení.

 

Veřejná část MOJE ČAK je jediné místo na webu Komory, přes které se dostanete do Zabezpečené zóny Moje ČAK. Je to samoobslužný portál, dostupný i přímo na adrese https://moje.cak.cz/.

 

 

Do portálu je možné se přihlásit přes login datových schránek, přes NIA a zároveň je implementováno i přihlášení přes BankID:

 

 

 

V tomto portálu jsou v této chvíli dostupné následující funkcionality:

  • přístup do Elektronické knihy úschov, vč. všech funkcí;
  • generování dokumentů: „Výpis ze seznamu advokátů, advokátních koncipientů, evropských usazených advokátů“, „Potvrzení“ a „Osvědčení“ – vše opatřené elektronickou pečetí;
  • API pro informační systémy třetích stran – v současnosti pro zápisy do EKÚ a rovněž pro stahování vygenerovaných dokumentů.
V brzké době se chystá nasazení dalších funkcionalit, kterými jsou např.:
  • rezervační systémy na návštěvu (průkazy, knihy o ověření pravosti podpisu);
  • správa údajů v seznamu advokátů;
  • přihlášky na semináře a školení;
  • „účet advokáta“ ve smyslu dat o poplatcích, fondech, pojištěních apod.;
  • žádost o vydání knihy o prohlášeních o pravosti podpisu;
  • přihlášky ke zkoušce způsobilosti;
  • žádost o zápis do seznamu advokátů;
  • žádost o pozastavení výkonu právní praxe;
  • platební brána.
Pro lepší orientaci na webových stránkách ČAK připravila několik videí, která jsou zveřejněna na jejím Youtube kanálu @ceskaadvokatnikomora8460 v Playlistu pod názvem www.cak.cz – Česká advokátní komora představuje svůj nový web.

 

 

UPOZORNĚNÍ

V sobotu 24. srpna 2024 od 9:00 do 17:00 bude probíhat plánovaná údržba infrastruktury ČAK.

Nedostupné služby: MOJE ČAK, včetně přihlašování zabezpečené zóny, vyhledávač advokátů, služby elektronické knihy úschov a přihlašování koncipientů na semináře. Dotknout se to může i ostatních webových služeb poskytovaných ČAK.

Děkujeme za pochopení!

 

Redakce AD
Foto: ČAK

Go to TOP