Celkem 74 odsouzených z Věznice Vinařice běželo virtuální 9. ročník YRR

Na sklonku minulého týdne se ve Věznici Vinařice konal „žlutostužkový“ den, ale hlavně běžecký závod, který je součástí již 9. ročníku Běhu se žlutou stužkou / Yellow Ribbon Run na podporu integrace lidí s trestní minulostí. Ten je letos věnovaný tátům s trestní minulostí. Do závodu se registrovalo celkem 60 odsouzených, nakonec se jej ale zúčastnilo 74 běžců. Hlavní akcí 9. ročníku je závod Yellow Ribbon Run pro veřejnost, který se letos uskuteční 11. června 2024 v Říčanech u Prahy.

 

Virtuální běh ve Věznici Vinařice je již několikátý v řadě tzv. virtuálních běhů, které se konají v rámci „žlutostužkových“ dnů přímo ve věznicích. Jde o akce, které předcházejí hlavnímu závodu pro veřejnost, který se bude konat již zítra, v úterý 11. června. Letos se virtuálních běhů zúčastnilo a ještě plánuje zúčastnit se na 400 odsouzených.

„Muži jsou většinovou vězeňskou populací. V 9. ročníku Yellow Ribbon Run jsme se zaměřili zejména na táty s trestní minulostí a projekty, které jim nabízejí přímou podporu, například jak získat lepší rodičovské návyky, tak neztratit kontakt se svými dětmi,“ říká iniciátorka Yellow Ribbon Run ČR a ředitelka trestní politiky Ministerstva spravedlnosti ČR Gabriela Slováková.

Běžce ve Vinařicích podpořili náměstek ministra spravedlnosti Karel Dvořák, ambasador Žluté stužky, herec Petr Čtvrtníček a patronka dětí se žlutou stužkou, moderátorka Barbora Černošková, dále moderátorka Jana Peroutková a moderátorka Ivana Chvátalová Bednaříková, nově se do akce připojil rapper LIPO.

 

   

 

Virtuální běh již zaběhlo 80 odsouzených z Věznice Stráž pod Ralskem, celkem 65 odsouzených z Věznice Příbram, také 55 odsouzených žen z Věznice Nové Sedlo, objekt Drahonice, 15 odsouzených z Věznice Hradec Králové, objekt Pouchov, nebo 28 odsouzených běžců z Věznice Kuřim a další. Již tradičně se zapojuje 25 z 35 věznic z celé České republiky.

K dnešnímu dni je hlavního závodu Běhu se žlutou stužkou registrováno již 870 lidí a registrace jsou stále otevřené.

 

Běh se žlutou stužkou a akce Yellow Ribbon pro veřejnost

Termín: úterý 11. června 2024

Místo konání: Říčany u Prahy, lesopark u rybníka Marvánek

 

Program

14:00 zahájení

16:00 registrace na místě

16:30 – 17:30 dětské závody (registrace na místě zdarma)

18:00 štafetový závod

Doprovodný program: výstava, fotokoutek, občerstvení

 

Registrovat se ještě můžete ZDE.

Virtuální závod pro veřejnost: libovolná trasa v lese, v parku, ve městě, 2 nebo 4 km

Registrace ZDE.

 

Zdroj: Yellow Ribbon Run
Foto: archiv pořadatele akce

 

 

Go to TOP