Prezidentka Komory daňových poradců P. Pospíšilová přešla do společnosti BDO

Daňové oddělení společnosti BDO se rozrůstá o přední expertku, kterou je současná prezidentka Komory daňových poradců Petra Pospíšilová. Ve svém novém pracovišti se bude zaměřovat zejména na agendu daně z příjmů právnických osob s přesahem do mezinárodních aspektů zdanění a dále na daň z přidané hodnoty. Příchod Petry Pospíšilové do BDO je pokračováním dlouhodobého posilování daňového oddělení BDO. K tomu se již na začátku roku přidala poradenská společnost Euro-Trend Jiřího Nekováře.

 

„K přestupu do BDO mě přimělo především to, že se jedná o velkou poradenskou společnost v českém vlastnictví s pestrou škálou služeb a zajímavým portfoliemklientů, ale BDO mne zaujala i z hlediska hodnot, svou firemní kulturou a zdravou chutí rozvíjet se a růst,“ říká Petra Pospíšilová. „Na BDO jsem získávala pozitivní reference již v průběhu mé předchozí praxe, a to jak od lidí z odborného světa, tak od klientů a zaměstnanců, které jsem v profesním prostředí poznala,“ doplňuje prezidentka Komory daňových poradců.

Do povědomí odborné veřejnosti se Petra Pospíšilová zapsala zejména jako dlouholetá daňová ředitelka skupiny ČSOB, což ji mimo jiné vyneslo do Síně slávy nejvlivnějších žen českého finančního světa. Její působení sahá i do zahraničí – tři roky byla viceprezidentkou CFE Tax Advisers Europe, která sdružuje 30 profesních organizací daňových poradců z 24 zemí Evropy. Jako prezidentka Komory daňových poradců ČR působí již devět let.

Pro BDO je to další personální obohacení po příchodu Jiřího Nekováře začátkem roku, který také v minulosti zastával post prezidenta Komory, a to nejdéle ze všech. Z dosavadní šestice prezidentů Komory daňových poradců v BDO působí ještě Martin Tuček.

„V BDO pracujeme na tom, abychom nadále byli špičkou z pohledu odbornosti a kvality dodávaných služeb. Snažíme se nicméně být také firmou pro lidi, pro zaměstnance, kteří si v BDO chtějí plnit své profesní sny, a samozřejmě pro klienty, kteří zase mají své sny, ty podnikatelské. K tomu, abychom byli v tomto snažení úspěšní, nám pomáhá propracovaný systém odborného rozvoje a také konkrétní lidé, odborníci, kteří své zkušenosti a know-how využívají nejen při svém poradenství klientům, ale předávají je i dalším zaměstnancům nebo budoucím expertům obecně,“ komentuje řídící partner BDO v České republice Miroslav Jandečka.

„O to více nás těší, že se k nám s důvěrou připojily takové osobnosti, jako je právě Petra, a v nedávné době i Jiří Nekovář nebo Václav Čepelák z Generálního finančního ředitelství. Rozšiřují náš pohled na trh o další perspektivu, díky čemuž můžeme efektivněji pomáhat firmám ve zvládnutí všech záležitostí. Zároveň můžeme se zástupci veřejné správy vést dialog o tom, jak zjednodušit a zpřehlednit legislativu a zachovat přitom její regulační smysl,“ doplňuje Miroslav Jandečka.

 

EPIC Public relations
Foto: archiv KDP ČR/Patrik Uhlíř

Go to TOP