Součástí prevence kriminality bude také pomoc obětem a boj proti kyberzločinům

Na program zaměřený na prevenci kriminality pro příští rok poskytne pražský magistrát 17,7 milionu korun, meziročně více. Peníze půjdou například na práci s dětmi a mládeží, pomoc obětem trestné činnosti nebo na boj proti recidivě a práci s pachateli. V pondělí to schválili pražští radní. Cílem programu je snížit kriminalitu a trestnou činnost v hlavním městě.

 

„Pokud chceme mít Prahu dál bezpečnou, musíme potírat kriminalitu už v zárodcích. A nejlépe, než vůbec nějaké vzniknou, tedy pracovat s dětmi a mládeží,“ uvedl primátor Bohuslav Svoboda. „Proto je schválený program prevence kriminality důležitý a prospěšný. Stejně jako pomoc obětem trestné činnosti, boj proti recidivě či kybernetickým zločinům – i s tím tento program počítá,“ dodal.

Smyslem je prostřednictvím dotací podpořit preventivní, vzdělávací a informativní akce zaměřené zejména na snižování míry ohrožení kriminalitou ve městě.

Peníze budou použity na práci s dětmi a mládeží v souvislosti s prevencí kriminality nebo na pomoc obětem trestné činnosti, která se zaměří mimo jiné na poradenství. Financovat bude město také boj proti recidivě či práci s pachateli trestné činnosti, kteří se zúčastní například resocializačních programů. Praha chce také veřejnost upozornit na kriminalitu v kyberprostoru a učit je finanční gramotnosti.

Program se má realizovat prostřednictvím neziskových organizací, městských části či různých příspěvkových organizací. Pro letošní rok bylo na prevenci proti kriminalitě vyčleněno 17,3 milionu korun.

 

Zdroj: ČTK
Foto: Pixabay.com

Go to TOP