Ministerstvo spouští pilotní podcast: Rodina je všechno, rozvodem to nekončí

Ministerstvo spravedlnosti připravilo nový první spravedlivý podcast – JUSTcast. Jedná se o pilotní projekt, v jehož rámci zatím vznikl podcast „Rodina je všechno, rozvodem to nekončí“, který se natáčí se ve studiu LEAGLEONE. Tématem je právě rodina, rodinné právo a připravovaná rozvodová reforma. Cílem je nastínit širší veřejnosti základní principy rodinného práva a přiblížit práci, kterou Ministerstvo spravedlnosti v této oblasti vykonává. Na pilotní projekt mohou navázat další tématické podcasty týkající se působnosti resortu spravedlnosti.

 

Moderování pilotního podcastu se ujala poslankyně a rodinná advokátka Mgr. Eva Decroix, MBA, která v prvním díle vysvětluje proč se podcast jmenuje „Rodina je všechno, rozvodem to nekončí“ a jací hosté se na něm objeví.

Ve druhém díle vyzpovídala mistra spravedlnosti JUDr. Pavla Blažka, Ph.D. Tématem rozhovoru bylo aktuální dění v oblasti rodinného práva či důležitost komunikování věcí, kterým není věnována velká pozornost.

Třetí díl s předsedou Okresního soudu ve Vsetíně a členem Spolku rodinněprávních a opatrovnických soudců JUDr. Pavlem Kotradym pomůže každému, kdo se chce seznámit se základním procesem a povinnostmi, které se k rozvodu pojí.

„Rozvodová reforma a rodinné právo jako takové jsou velmi aktuální témata. Jsem velmi ráda, že naše studio LEAGLEONE spolupracuje na tomto výjimečném projektu s Ministerstvem spravedlnosti. Předpokládám, že se JUSTcast zařadí mezi nejsledovanější podcasty,“ říká Mgr. Michaela Vašinová, zakladatelka studia LEAGLEONE.

 

Celé díly jsou a budou k dispozici na webu Ministerstva spravedlnosti, na sociálních sítích X, Facebook, LinkedIn a následujících platformách:

Spotify: https://open.spotify.com/show/2VwKN1E9HtKJz50y6rIoiE

YouTube: https://www.youtube.com/@ministerstvospravedlnosti

Dotazy a podněty k tématu můžete zasílat na email: rodina@msp.justice.cz.

 

Zdroj: justice.cz, AD
Foto: studio LEAGLEONE

Go to TOP