Letošní běh Yellow Ribbon Run je věnován dětem vězněných rodičů

Již 7. ročník osvětového běhu na podporu integrace lidí po výkonu trestu je naplánován na úterý 21. června 2022 od 14:00 v Aktivním lesoparku Řepy. Ode dneška, pátku 1. 4., se mohou běžci registrovat. Přihlášením do Běhu se žlutou stužkou přispějí také na registraci běžcům s trestní minulostí v hlavním závodu. Letošní ročník bude poprvé tematický – je věnován dětem vězněných rodičů. Pro nejmenší a juniory bude připraven dětský závod i program, patronkou dětského Yellow Ribbon Run je moderátorka České televize Barbora Černošková. Na akci nebude chybět ani ambasador projektu a bubeník vězeňské kapely Wsedě, herec a scénárista Petr Čtvrtníček (na snímku).

 

 „Děti trpí uvězněním rodičů nejvíce, v ČR je takto stigmatizováno na 40 000 dětí. Díky Yellow Ribbon Run se mohou rodiče, kteří jsou aktuálně ve vězení, se svými dětmi setkat a prožít odpoledne plné zážitků. Právě posilování rodičovských kompetencí a udržení vztahů je jedním ze zásadních faktorů snižování rizika recidivy,“ říká Gabriela Slováková, iniciátorka Yellow Ribbon Run v České republice a ředitelka Věznice Kuřim.

Příběhy běžců se žlutou stužkou přibližuje doprovodný program Yellow Ribbon. Jeho součástí je výstava fotografií Jana Jirkovského s názvem „Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu“. Pro 7. ročník bude rozšířena o tři nové příběhy běžců s trestní minulostí.

Realizátorem trati Yellow Ribbon Run je sportovec a filantrop Tomáš Slavata.

Termín závodu: 21. 6. 2022
14:00 ZAHÁJENÍ PROGRAMU
16:00 REGISTRACE NA MÍSTĚ, online je možná registrace ZDE

16:30 – 17:30 DĚTSKÉ ZÁVODY
18:00 ŠTAFETOVÝ ZÁVOD

 


Yellow Ribbon Run
(YRR)/Běh se žlutou stužkou – cílem projektu je bořit předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život, přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti. Projekt Yellow Ribbon Run spoluorganizuje Vězeňská služba ČR, nezisková organizace RUBIKON Centrum a Probační a mediační služba za finanční podpory několika partnerů. V roce 2021 se do závodu registrovalo více než 650 lidí.

Zdroj: Yellow Ribbon Run

Go to TOP