ELP, mezinárodní program pro právníky ve Skotsku. Přihlásit se můžete i Vy

European Lawyers Association pro Slovenskou a Českou republiku (ELA, https://european-lawyers.org/) pořádá ve spolupráci se Skotskou advokátní komorou (Faculty of Advocates, http://www.advocates.org.uk/) již více než 40 let speciální mezinárodní program pro právníky European Lawyers Programme. Právě teď se můžete přihlásit do ELP, který bude probíhat v roce 2021.

 

European Lawyers Programme v Edinburghu je 2,5 až 3měsíční program pro 10 právníků z Evropy, v rámci kterého budou mít jeho účastníci možnost získat znalosti o skotském právu i o právu všeobecně, spolupracovat se skotskými advokáty a soudci na one-to-one basis, zdokonalit své znalosti anglického jazyka a navázat dlouhodobé kontakty se skotskými právníky a právníky z dalších zemí Evropské unie. Po absolvovaní programu obdrží účastníci certifikát o jeho úspěšném absolvování budou mít  také možnost stát se členy European Lawyers Association. European Lawyers Programme představuje dobrý základ pro složení zkoušky způsobilosti (Aptitude test), na jejímž základě je možné se kvalifikovat jako skotský právník (solicitor).

Program je rozdělený na dvě části: během prvních dvou týdnů absolvuje účastník úvod do problematiky skotského právního systému a na zbývající čas je přidělený – podle svého odborného zaměření ke konkrétnímu junior-advokátovi, senior-advokátovi (Queen’s counsel) a soudci nejvyššího soudu ve Skotsku (Court of Session/High Court of Justiciary).

Podrobné informace o uvedeném programu naleznete v propagačním materiálu na rok 2021 Advert_ELP 2021 a v informačním letáku Candidate Information_ELP 2021“.

 

ELP 2021 proběhne od 6. dubna do 25. června 2021. Podmínkou účasti je ukončené právní vzdělání, minimálně dvouletá právní praxe a dobrá znalost anglického jazyka (na úrovni IELTS 7.0 nebo TOEFL 100). V případě zájmu mohou kandidáti vyplnit přihlášku přímo na stránkách Asociace https://european-lawyers.org/the-programme/ (přihlášku v českém jazyce najdou zájemci ZDE). Tam je také možné najít všechny informace o ELP 2021. Termín pro zaslání přihlášky je 6. 11. 2020.

Účast v programu je bezplatná, účastník si ale musí uhradit náklady na svůj pobyt v Edinburghu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete kontaktovat Adrienu Petrovou, petrova@aksowa.sk.

 

Odbor mezinárodních vztahů ČAK
Foto: Pixabay

Go to TOP