Daniela Kovářová rezignovala na funkce v ČAK a soustředí se na práci v Senátu

Daniela Kovářová byla v letošních senátních volbách zvolena do Senátu za obvod Plzeň – město. Tato skutečnost docela jistě ovlivní její advokátní praxi a zásadně se dotkla již jejího působení v České advokátní komoře. Za její dlouhodobou práci pro ni jí v minulém týdnu poděkovali předseda ČAK JUDr. Robert Němec, LL.M., a tajemník ČAK JUDr. Petr Čáp.

 

 

Postupně tak k dnešnímu dni, 31. října 2022, JUDr. Kovářová rezignovala na všechny své funkce a ukončila působení v orgánech ČAK, tedy i v redakční radě Advokátního deníku. Nebude se dále aktivně podílet ani na projektech Advokáti do škol a Dalšího vzdělávání advokátů. Zůstává zkušební komisařkou pro advokátní a mediační zkoušky a ponechává si pouze řadové členství v Sekci pro rodinné právo. Nadále je také předsedkyní redakční rady odborného časopisu Rodinné listy (Wolters Kluwer).

„Je to mé v pořadí již druhé loučení s Komorou, ať to bylo poprvé – před 14 lety, kdy jsem z pozice vedoucí odboru výchovy a vzdělávání odcházela do Justiční akademie, nebo dnes, neloučí se mi snadno. Vždycky jsem se do Komory těšila a měla jsem práci pro ni a potažmo pro advokáty moc ráda,“ uvedla JUDr. Daniela Kovářová, která se jako bývalá ministryně spravedlnosti podruhé vrací i do politiky.

Jako advokátka působila v letech 1990 – 2008 a do advokacie se navrátila po svém působení na ministerstvu v roce 2010. Od ledna 2018 je prezidentkou Unie rodinných advokátů, rodinnou a advokátní tematiku přednáší, publikuje v odborném tisku a popularizuje právo na veřejnosti. Je autorkou více než dvaceti knih, například Advokát a jeho klient, nebo spoluautorkou obsáhlého komentáře k advokátnímu tarifu a etickému kodexu advokáta.

Během pandemie covidu-19 se zapojila do veřejné činnosti, když v březnu 2020 iniciovala vznik bezplatné koronaporadny při Unii rodinných advokátů a se 70 odborníky (advokáty, zdravotníky, psychology …) do listopadu 2021 vyřešila 10 000 telefonických a 15 000 e-mailových dotazů. V oboru rodinného práva získala ocenění Právník roku za rok 2016.


Redakce AD

Foto: ČAK

Go to TOP