Není důležité zvítězit, ale… – posádka severočeských advokátů závodila na Labi

Od pátku 6. května byla na dva dny loděnice v Ústí nad Labem ve Vaňově plná sportovních a firemních posádek dračích lodí a jejich příznivců, mezi nimi i tým ČAK ze severních Čech. Již 13. ročník závodu amatérských posádek, který se znovu vrátil do jarního termínu, tradičně zahajoval páteční trénink a v sobotu vyvrcholil samotným závodem.


Každá z posádek jela minimálně tři ostré soutěžní jízdy v délce 200 metrů a podle pořadí a výsledných časů v rozjížďkách pak byla nasazována do dalších jízd. S ohledem na dlouhou tradici závodu byli organizátoři z oddílu veslování TJ Chemička Ústí nad Labem připraveni na všechno, ale tentokrát jim i přihlášeným posádkám počasí nádherně vyšlo.

Tým ČAK na závodu dračích lodí v Ústí nad Labem

Na startu opět nechyběla ani dvacetičlenná severočeská advokátní posádka s krásnou bubenicí. Celkem startovalo 24 týmů, nechyběli mezi nimi Cákalové, Podržpádla, Cukříčci, UJEP, Čornošické fosílie, Bulldog Gym-Kovo PB a další tradiční účastníci. Tentokrát byla konkurence oproti předchozím rokům větší, a tak se severočeští advokáti museli spokojit s 19. místem a brát je jako výzvu do dalších ročníků.


„Po pátečním tréninku byla nálada posádky plná očekávaní, bohužel oproti předchozím rokům došlo k mírnému zhoršení, což ale nemohlo pokazit celkový dobrý dojem plný společných zážitků z profesionálně připraveného závodu. Těšíme se na Labi zase za rok a již nyní začínáme budovat veslařský tým. Takže jestli se někdo chce přihlásit už teď, může to udělat a napsat na adresu gruszdenek@hotmail.com,“
láká nové členy posádky za trojlístek regionálních představitelů ČAK pro severní Čechy JUDr. Zdeněk Grus.


Mgr. Michela Urbánková, JUDr. Michal Vejlupek, regionální představitelé ČAK pro severní Čechy
Foto: Helena Medunová

Go to TOP