Máte zájem strávit 5 týdnů v německé AK? Stačí se zaregistrovat do 10. dubna!

Německá nadace pro mezinárodněprávní spolupráci (die Deutsche Stiftung für internationale rechtliche Zusammenarbeit e.V.) pořádá společně s Německou spolkovou advokátní komorou (Bundesrechtsanwaltskammer) a Německým advokátním spolkem (der Deutsche Anwaltverein) ve dnech 23. 8. až 30. 9. 2022 stáž pro advokátky a advokáty.

 

Cílem projektu je získání, resp. prohloubení si znalostí o německém právu, seznámení se s chodem německých advokátních kanceláří a navázání cenných kontaktů.

Přihlásit se mohou mladí advokáti/advokátky praktikující občanské a obchodní právo, kteří mají velmi dobrou znalost německého jazyka, včetně německé právnické terminologie (na žádost organizátora mohou být kandidáti vyzváni ke složení testu z německého jazyka). Stáž je určena přednostně pro advokáty/advokátky, kteří již advokacii provozují. Hlásit se však mohou i advokátní koncipienti/koncipientky, kteří/které jsou v posledním ročníku své koncipientské praxe a splňují znalostní podmínky.

Českým advokátům a advokátkám je nabízeno 1 místo. Uzávěrka přihlášek je 10. dubna 2022 a výběrové řízení proběhne 12. dubna 2022 v Praze v sídle ČAK v Praze, v Kaňkově paláci. Další informace o programu, financování stáže a přihlášení najdete na webu ČAK.

Pokud se ještě rozhodujete, může vám při rozhodování pomoci příspěvek v Advokátním deníku se zážitky loňských stážistek, které se shodly na tom, že vydat se na zkušenou k sousedům stojí rozhodně za to.

Zdroj: ČAK
Foto: canva.com

Go to TOP