V zámku a v podzámčí aneb Advokáti dodnes nevědí, o čem představenstvo loni jednalo na zámku Štiřín

Představenstvo Komory plánovalo loni zjara mimořádně vyjet na středočeský zámek Štiřín. O čem tam chtělo mimořádně, tedy mimo svá pravidelná každoměsíční zasedání, jednat, to se advokáti ze zápisu z jeho loňské únorové schůze nedozvědí. Píše se v něm jen, že zasedání na zámku má být dvoudenní a každý z účastníků má předem dodat témata i s podklady. V polovině loňského března byl vyhlášen nouzový stav a ze zasedání na zámku sešlo. Nakonec se ale přesto konalo. Svědectví o tom podává zápis z loňské listopadové schůze představenstva, v jejímž úvodu se kontrolovaly úkoly z té dřívější zářijové i té mimořádné na štiřínském zámku.

Čtyřhvězdičkový zámecký hotel Štiřín, hodnocený uživateli Booking.com na desetibodové škále téměř maximem (9,1), se na svém webu prezentuje jako vzdálený jen 25 km jihovýchodně od centra Prahy, umístěný v romantickém prostředí barokního zámku, obklopený několika rybníky, s parkem v anglickém stylu, nabízející široké spektrum hotelových služeb a možností sportovního a kulturního vyžití, stejně jako relaxace a odpočinku. Hosté si mohou vybírat z několika pobytových balíčků – od Dámské jízdy přes Zámecký pobyt pro princeznu/prince či Aktivní pobyt pro seniory až po Ve spojení s přírodou nebo Romantický pobyt pro páry.

Ačkoli od mimořádného zasedání na štiřínském zámku (mimochodem, 30. září byl s účinností od 5. října znovu vyhlášen nouzový stav, který trval až do letošního 11. dubna) uběhlo osm měsíců, nejsou advokáti z podzámčí dodnes informováni, o čem že a proč mimořádně představenstvo na zámku jednalo. A to přesto, že podle Čl. 8 odst. 10 organizačního řádu Komory se z jeho schůzí pořizují zápisy, jež předseda představenstva zveřejňuje nejpozději do 14 dnů na webových stránkách Komory.

JUDr. Tomáš Nahodil, advokát,
kandidát platformy Otevřená advokacie do představenstva ČAK

Go to TOP