MSp má příští rok získat o miliardu víc, použije ji na stavbu justičního areálu

Ministerstvo spravedlnosti má podle návrhu státního rozpočtu získat příští rok na výdaje 32,964 miliardy korun. Je to zhruba o jednu miliardu více než letos a v této částce jsou započteny peníze z fondů EU a dalších finančních mechanismů, jako jsou například takzvané norské fondy.

Meziroční navýšení výdajů ministerstva spravedlnosti o zhruba jednu miliardu korun, s nímž počítá návrh  rozpočtu na příští rok, souvisí zejména s výstavbou Justičního areálu v Ústí nad Labem. Vedle stavby ústeckého areálu půjdou peníze také na rekonstrukci jednoho z objektů v pražském Justičním areálu Na Míčánkách. „Pokračovat bude i projekt ozvučení jednacích síní na všech stupních soudů,“ uvedla Andrea Šlechtová z tiskového oddělení MSp. Na stavbu ústeckého justičního paláce se čeká již 19 let a po dokončení by se měl stát druhým největším justičním areálem v zemi – hned po Míčánkách.

Na platy zaměstnanců v resortu spravedlnosti má jít z rozpočtu 12,32 miliardy korun, podle dokumentu pod něj spadá 25 515 lidí. O snižování počtu zaměstnanců úřad podle Šlechtové v současné době neuvažuje, a to i s ohledem na nárůst nových agend.

Zdroj: ČTK
Foto: AD

Go to TOP