Advokáti pomáhají spolu s Mylaw hodinu denně dobré věci i v roce 2021

Iniciativa „Právem proti koronaviru“ pokračuje i v roce 2021. Nová či stále se prodlužující opatření v boji proti pandemii onemocnění covid-19 znamenají opětovný denní nárůst počtu vyřízených dotazů bezplatné telefonické poradny. Případy jsou nejčastěji zaměřeny na dopady nových zaváděných opatření nebo kompenzační mechanismy, které vyplývají ze změn protiepidemického systému (PES).

 

Cílem iniciativy je poskytnout lidem rychlou a kvalifikovanou radu, která jim pomůže zorientovat se ve složité situaci související s pandemií onemocnění covid-19, zaváděnými vládními opatřeními a umožní jim přijmout vhodná řešení. Jedná se o důležitou prevenční aktivitu, kterou podle našeho názoru nemůže v právních otázkách poskytnout lépe nikdo jiný než advokáti.

Heslem iniciativy pro zapojení advokátů je „Hodinu denně pro dobrou věc!“ Cílem organizátorů je dodržet pravidlo, že jednomu advokátovi nezabere činnost v rámci této akce více než hodinu denně. Jak uvádí autor projektu Mgr. Vojtěch Sucharda: „Tímto heslem chceme poukázat na to, že hodinu denně by si pro dobrou věc mohl v této době najít každý.“

Chcete se ještě zapojit do projektu? Více informací naleznete v přiloženém videu nebo v registračním formuláři ZDE.

Celý projekt probíhá za mediální podpory České advokátní komory, která tímto advokáty vyzývá, aby se k této, či k jiné dobročinné aktivitě připojili i v roce 2021. Projekt bezplatné telefonické poradny je i součástí vládního informačního webu covid.gov.cz.

 

Redakce AD
Foto: Mylaw

Go to TOP