Novým šéfem ÚOHS se zřejmě stane Petr Mlsna, vyhrál výběrové řízení

Novým předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) by se měl stát náměstek ministra vnitra JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D. Kabinet to schválil na svém jednání 23. listopadu a navrhne jeho jmenování prezidentu republiky Miloši Zemanovi. Pokud prezident republiky Petra Mlsnu do funkce jmenuje, nastoupí nový předseda do ÚOHS (sídlo úřadu na snímku) 2. prosince.

 

JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D., nahradí ve funkci Ing. Petra Rafaje, který k 1. prosinci rezignoval. „Chtěl bych obnovit kredibilitu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže nejen v odborných kruzích, ale také u široké veřejnosti. Myslím si, že je to ten nejklíčovější krok v tom první roce mého působení,“ uvedl na „adresu“ ÚOHS Petr Mlsna.

Petr Mlsna

Dvaačtyřicetiletý JUDr. Mlsna vzešel z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo 11 uchazečů. Jedním z nich byl bývalý ministr dopravy JUDr. Vladimír Kremlík, dalšími například bývalí místopředsedové ÚOHS JUDr. Robert Neruda, Ph.D., a JUDr. Michal Petr, Ph.D., nynější první místopředseda úřadu JUDr. Hynek Brom a státní tajemník Ministerstva zemědělství Mgr. Jan Sixta.

Petr Mlsna opustí pozici náměstka ministra vnitra, který je zodpovědný například za organizaci voleb. Výběr jeho nástupce se bude řídit zákonem o státní službě, řízením sekce bude do uzavření výběrového řízení pověřen jeden z ředitelů sekce.

 

Zdroj: ČTK
Foto: Jiří Sedláček/CC BY 3.0, https://bit.ly/361fM7f (ÚOHS) a archiv ODS https://bit.ly/2J32BJI (P. Mlsna)

 

Go to TOP