Nepřehlédněte! Běh se žlutou stužkou se přesouvá na prosinec

Ve čtvrtek 8. října 2020 se měl v Aktivním lesoparku Řepy uskutečnit v pořadí již pátý, jubilejní ročník Běhu na podporu integrace lidí s trestní minulostí, Yellow Ribbon Run (YRR). S ohledem na stávající epidemiologickou situaci související s pandemií onemocnění Covid-19 však byla akce přeložena na sobotu 5. prosince 2020. Začátek je naplánován na 11. hodinu.

 

Cílem projektu Yellow Ribbon Run (YRR) je bořit předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život, přispět k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti. Pod heslem „Uteč předsudkům“ se jej účastní nejen úspěšně integrovaní běžci, běžci ze státních institucí či neziskových organizací a firem, ale i „fandové“ – jednotlivci.

Iniciátorkou projektu je ředitelka Věznice Kuřim Gabriela Slováková, která pro něj získala další spolupořadatele – Vězeňskou službu ČR, RUBIKON Centrum a Probační a mediační službu.

 

Letošní, jubilejní ročník nabídne účastníkům několik novinek

poběží se v přírodě – v lesoparku
poběží se tradiční štafetový běh
děti si užijí samostatný běh a dětské hřiště
v rámci doprovodného programu čeká účastníky spousta zábavy, hudební doprovod i skvělé občerstvení
oslava běžeckých úspěchů proběhne na afterparty pod korunami stromů!

 

Více informací najdete na speciálním webu projektu www.yellowribbon.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/yellowribbonrun/ či na Instagramu www.instagram.com/yellowribbonrun/

 

P. S. Žlutá stužka na dresech běžců je symbolem naděje na druhou šanci bývalých vězňů a vychází z písně „Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree“ Tonyho Orlanda.

 

 

Redakce AD
Foto: yellowribbon.cz

 

Go to TOP