Jaké nástroje IT používáte? Přidejte se k evropskému průzkumu!

Jaké nástroje IT používají malé právnické firmy, to je téma aktuálního dotazníku o umělé inteligenci pro advokáty (Artificial Intelligence for Lawyers – AI4Lawyers), který byl vytvořen v rámci projektu s názvem Umělá inteligence pro advokáty (AI4Lawyers).


Konsorciu složenému z Evropské nadace advokátů (ELF) a Rady evropských advokátních komor (CCBE) byl pro tento projekt udělen Evropskou komisí grant. Jeho organizátoři nyní prosí advokáty, aby se průzkum zúčastnili a podělili se o své poznatky a zkušenosti v přiloženém dotazníku.


Cílem dotazníku, který cílí na menší a střední advokátní kanceláře s max. počtem 9 advokátů/advokátních koncipientů, je poskytnout informace o hlavních IT nástrojích. Jde o software, IT služby…, které advokáti používají při své každodenní práci (včetně nástrojů back-office, nástrojů pro propojení s vládními orgány – například v národních e-justice systémů – a nástrojů pro kontakt s klienty). Tvůrce průzkumu zajímá také dostupnost soudních rozhodnutí ve formě „otevřených dat“ (pro analytická využití a predikce). Více informací naleznete v textu dotazníku.


Vyplněné dotazníky mohou advokáti zasílat k rukám Mgr. Lenky Vojířové na e-mail: vojirova@cak.cz nejpozději do 30. září 2020. České zkušenosti a názory by v evropském srovnání chybět určitě neměly!


Zdroj: Odbor mezinárodních vztahů ČAK
Foto: Pixabay

 

Go to TOP