Předseda VS v Praze Luboš Dörfl navrhne pátého místopředsedu Vrchního soudu

Předseda pražského vrchního soudu Luboš Dörfl navrhne ministryni spravedlnosti Marii Benešové jmenovat pátým místopředsedou soudu Romana Horáčka.

Předseda pražského vrchního soudu Luboš Dörfl navrhne ministryni spravedlnosti Marii Benešové jmenovat pátým místopředsedou soudu Romana Horáčka. Na Vrchním soudu v Praze působí doktor Horáček od roku 2014, je odborníkem na průmyslová práva a ode dneška je pověřen řízením civilního úseku. Soud o tom informoval na webu. Předseda Dörfl podá návrh na Horáčkovo jmenování místopředsedou v nejbližších dnech.

„Doktor Horáček patří mezi špičkové odborníky našeho soudu a jeho představy o dalším směřování úseku civilního soudnictví u Vrchního soudu v Praze jsou mi blízké. Je respektovaným předsedou Soudcovské rady našeho soudu a já věřím, že bude mít i přirozenou autoritu k prosazení potřebných změn na oddělení, které bude řídit,“ uvedl předseda Mgr. Dörfl a dodal, že „před kolegou Horáčkem nyní stojí mnoho personální práce. Pro svůj úsek bude muset získat nové odborníky z krajských soudů.“

Dosavadními místopředsedy Vrchního soudu v Praze jsou Mgr. Ivana Mlejnková, JUDr. Stanislav Bernard, JUDr. Jan Sváček a JUDr. František Kučera, který je prvním místopředsedou. Po jmenování JUDr. Horáčka jich bude pět.

Mgr. Luboš Dörfl je předsedou pražského vrchního soudu je od letošního 2. ledna. Po svém uvedení do funkce řekl, že chce, aby byl soud více otevřený veřejnosti a že by také mohl zveřejňovat některá svá pravomocná rozhodnutí. Tento projekt už je spuštěn.

Zdroj: ČTK + Vrchní soud Praha
Foto: justice.cz

 

Go to TOP