Ve vazbě v Brně je první nakažený vězeň v ČR s covidem-19

Ve vazební věznici v Brně je první člověk, který má onemocnění covid-19. Je prvním případem z řad vězněných. Na případ upozornil server irozhlas.cz, podle kterého tento člověk skončil ve vazbě z obavy, že bude nemoc úmyslně šířit.

„Mohu potvrdit, že ve středu jsme přijali do vazby osobu, která má onemocnění covid-19,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová a neupřesnila věk ani pohlaví vězně. Podle ní je to první vězněný člověk s koronavirem. Nemocnice v bohunické věznici má na infekčním oddělení vyčleněno asi 20 lůžek pro vězně s koronavirem.

„S předstihem jsme nastavili řadu přísných protiepidemických opatření, díky kterým jsme do včerejšího dne neměli z řad vězněných osob žádnou nemocnou,“ řekla Kučerová. Do věznice nesmí lidé s teplotou nad 38 stupňů, jsou také zakázané návštěvy.

Soud poslal člověka do vazby kvůli šíření nákazy koronavirem, chtěl tak zabránit dalšímu šíření. „Dne 12. května 2020 rozhodl Okresní soud v Novém Jičíně o vzetí do vazby obviněné osoby, která je ve věci trestně stíhána pro zločin šíření nakažlivé lidské nemoci,“ cituje web soudce Miroslava Čaňu.

Zdroj: ČTK
Ilustrační foto: Pixabay

Go to TOP