Plzeňští advokáti se školili v problematice směrnice AML

V pondělí 25. listopadu 2019 se sešlo padesát západočeských advokátů v plzeňském hotelu Parkhotel, aby se dozvěděli více o evropské směrnici proti tzv. praní špinavých peněz.

Celé odpoledne účastníci s napětím naslouchali Mgr. Petře Vráblikové, advokátce a vedoucí kárného oddělení ČAK, která jim poskytla mnoho aktuálních informací k tomuto tématu.  Advokáti se dozvěděli o rozdílu mezi transakcí a kontraktem, o definici sledovaných činností, o povinnosti advokáta identifikovat a kontrolovat klienta, ale i o řadě dalších doporučení, která ze směrnice vyplývají. To vše z důvodné obavy, že jakákoliv transakce se během chvilky může stát podezřelým obchodem.

Tento seminář je poslední regionální akcí, která v letošním roce proběhla v Plzni. V nejbližších dnech se ještě uskuteční advokátní setkání v Karlových Varech, více informací naleznete ZDE.

Bezprostředně po Novém roce se západočeští advokáti také setkají na tradičním Novoročním setkání, jehož součástí bude i divadelní představení Dobře placená procházka. Zájemci o tuto akci najdou více podrobností ZDE.


Zdroj: ČAK

Go to TOP