Advokátní sportovní klání v Paříži odstartovala francouzská národní hra

Slavnostní zahájení mezinárodních sportovních her advokátů se v úterý večer ještě uskutečnilo na advokátní půdě v sídle místní komory, ale ve středu po konci půldenní odborné konference se již sportovci rozjeli na svá hřiště, kurty a další sportoviště.

ČAK má nakonec nejpočetnější sportovní zastoupení z více než 400 soutěžících, a to 28 reprezentantů, na druhém místě je Řecko s pouhou polovinou sportovců – 14. Z rozlosování soutěží je zřejmé, že opravdu půjde do tuhého.

Například naše družstvo pétanque (na snímku vpravo) hned jako první narazilo na tým z Marseille v čele s jejich komorovým předsedou, s nímž ČAK velmi úzce spolupracuje například při pořádání mezinárodních kongresů. Tou nejbližší je exkluzivní konference s Kalifornskou asociací advokátů a Malajsijskou advokátní komorou, která se bude konat od 17. do 19. října 2019 v Praze. Na hřišti bylo vidět, že pétanque je opravdu francouzskou národní společenskou hrou, kterou může hrát skutečně každý a téměř kdekoliv. Stala se nejobsazenější disciplínou, na startovní listině se objevila více než stovka jmen hráček a hráčů, kteří pilně trénovali.

I ostatní české týmy mají za soupeře nejen „natěšené“ domácí borce z Paříže, Marseille nebo Bordeaux, ale také reprezentanty ze Španělska, Švédska, Belgie, Řecka, Itálie, a dokonce z mimoevropských států jako jsou Kongo, Burkina Faso nebo Kamerunu.

Zahájení turnajů v míčových hrách je na programu až po 17. a 18. hodině, takže jejich vyvrcholení se očekává v pozdních večerních, možná spíš v nočních hodinách. Výsledky proto Advokátní deník zveřejní kompletně ve čtvrtek, kdy budou v poledne oficiálně vyhlášeny i přímo v Paříži.

(dak)
Foto: Veronika Slováčková

 

 

Go to TOP